Donderdag 4 augustus, Met een lach en een traan. - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu Donderdag 4 augustus, Met een lach en een traan. - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu

Donderdag 4 augustus, Met een lach en een traan.

Door: Eric & Joke

Blijf op de hoogte en volg Dave

04 Augustus 2011 | Nederland, Monster

Lieve lezer,

Er zijn inmiddels weer een kleine 2 weken vakantie voorbij nadat wij zijn thuisgekomen. Na het vieren van de verjaardagen (bedankt voor de kaartjes!) op zaterdag hebben wij op Dave zijn verjaardag met de Oma's en Opa koffie gedronken, zijn wij met ons gezin een paar uurtjes naar Delft geweest en hebben de jongens daarna thuis film gekeken. Dave had zijn grote neven Arie & Leon uitgenodigd voor het eten en toen Juf Gera eind van de middag spontaan langskwam at zij ook mee. Het was heel gezellig en Dave heeft er van genoten!

Omdat er veel mensen met vakantie waren die week, waaronder de meneer van de Zaagbaak, viel Dave in een gat. Hij kon zijn draai niet vinden en met pijn en moeite konden wij zijn dagen soms vullen (soms is onze fantasie gewoon op, je moet met zoveel dingen rekening houden dat er veel activiteiten/uitjes bij voorbaat afvallen en dat is lastig, heel lastig). Soms bedenk je iets maar loopt alles anders en dan moet je telkens weer omschakelen, dat vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, maar dat hebben wij niet altijd.....
Maar gelukkig gaat het ook regelmatig goed, zoals vrijdag. Toen brachten wij een dagje door in Zeeland, gingen langs bij familie om Oma weg te brengen, bezochten vrienden waar de jongens zich uitstekend vermaakten op een quad (schrijf je dat zo?), bezochten wij zelf nog een braderie en eindigde wij tenslotte bij de McDonald. Het voelde als vakantie(een dag met een lach...)!

Emiel wilde geen kinderfeestje dit jaar maar koos ervoor om met Mees een dagje uit te gaan. Maandag was het zover! Dave mocht ook mee en tenslotte was de hele familie incl. vriendje van Donald, van de partij. We zijn naar het Klimbos in Ermelo geweest, een super leuke ervaring voor allemaal! (weer een dag met een lach) Pas toen wij bijna thuis waren werd het Dave allemaal teveel, hij werd beroerd maar gelukkig was hij snel thuis(de dag met een lach werd gevolgd door een traan).
De volgende dag stond er in de namiddag een zeiltochtje met vrienden uit de kerk op het programma. We dachten dat dat na een goede nachtrust en een rustige ochtend wel kon. Helaas.... om 15.00 uur stonden wij gepakt klaar voor vertrek maar werd Dave zo beroerd dat hij niet wist wat hij moest doen. Na veel tranen besloot hij thuis te blijven. Gelukkig was Oma bereid om haar afspraak spontaan af te zeggen en de zorg voor Dave op zich te nemen. Zo konden wij toch nog gaan zeilen, zij het met gemengde gevoelens.....je voelt je toch niet echt gelukkig als je hem verdrietig achter laat, maar de andere jongens hebben zich ook op dit uitje verheugd en je wilt ze niet elke keer teleurstellen. Dit soort situaties blijven moeilijk en verdrietig. Gelukkig kon Dave 's avonds nog even met Ome Arjan mee naar het strand, dat maakte de dag weer een beetje goed. Opnieuw een dag met een traan en een lach.

Emiel heeft gisteren met zijn neefjes een mini-volkstuintje aangelegd. Hij gaat kijken of hij tuindersbloed heeft, wij zijn benieuwd en kijken uit naar de oogst....
Gelukkig is de Zaagbaak weer open en Dave heeft gisteren met onze nieuwe dominee en zijn zoon een middagje gezaagd. Hij vond het heel leuk om zijn hobby te laten zien en samen met anderen te delen!

Tot zover even vakantie wel & wee.

Lieve groeten,
Eric & Joke en de mannen

• 04 Augustus 2011 - 10:44

Caecilia Van Essche:

Zo herkenbaar een dag met een lach en een met een traan. Ik wens jullie veel kracht met alles, al is dat bij ons vaak ook ver te zoeken.... liefs uit Haarlem van de familie van Essche van villa Pardoes.
    We denken nog vaak aan jullie en de mooie tijd samen. Anais woont sinds feb niet meer thuis omdat het vanag december steeds slechter ging en alleen maar in ziekenhuis lag. Los laten is waar we nu mee bezig zijn maar het doet heel veel pijn.