Hemelvaartsdag, 20 mei - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu Hemelvaartsdag, 20 mei - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu

Hemelvaartsdag, 20 mei

Door: Joke

Blijf op de hoogte en volg Dave

21 Mei 2009 | Nederland, Monster

Lieve allemaal,

Gisteravond om 23.00 uur lag Dave op zaal. Voor de zekerheid had ik al gevraagd om verdovingszalf op zijn handen aan te laten brengen i.v.m. het infuus. Nou, die vlieger ging niet op. Ze hadden geen opdracht gehad om een infuus te prikken en dus hebben we met veel pijn en moeite met cola de pillen er alsnog in gekregen. Daarna gingen we slapen. Na een aantal onderbrekingen (draaien, plassen enz.) waren we om 7 uur weer op. Dave voelt zich licht in zijn hoofd. Hij kan alleen op zijn zij liggen, als hij op zijn rug ligt met zijn hoofd recht dan moet hij spugen. Hoe moet dit straks met dat masker op????? Niemand die het weet hier.... nou, wij dus ook niet. De ene na de andere dokter, assistent etc. komt langs om te kijken maar niemand weet waar deze klachten vandaan komen, laat staan hoe ze te verhelpen zijn. Om 10 uur had Dave nog niets gegeten, bang om te gaan spugen. Toch met cola en een rietje de helft van zijn pillen erin gekregen. Toen kwam de dokter vertellen dat we echt naar de bestraling moeten en alle pillen moeten slikken. Dave huilde maar deed zijn best en slikte ze. "Het lukt toch niet", zegt hij. Papa is intussen ook weer onderweg naar ons.
Met 2 verpleegkundigen gingen we op reis door het ziekenhuis richting de radiotherapie. Na vele gangen, deuren en vooral bobbels in de weg, kwamen we aan. In de wachtkamer wilde we Dave al van zijn shirt ontdoen en op zijn rug neerleggen zodat zijn hoofd kan wennen aan de ligging op het bestralingstoestel. En toen ging het MIS! Dave spuugde alle cola en pillen er weer uit want hij kan gewoon niet met zijn hoofd recht en op zijn rug liggen! Drama voor Dave en voor ons. De dokter kwam terplekke en constateerde dat het op deze manier echt onmogelijk is om een masker op te zetten en te bestralen. Dus terug naar de afdeling en morgen een nieuwe poging wagen. Geadviseerd werd een infuus te plaatsen waardoor alle medicatie en extra vocht in ieder geval binnen komt. Helaas... Dave at tussen de middag 3 patatjes en die bleven erin (omdat hij zo stil als een muis ligt) en nu vond de dokter het toch niet nodig om een infuus te plaatsen...het blijft er toch in?!?
Je begrijpt het, hier zijn we niet blij mee! Inmiddels zijn we 24 uur verder en er is nog niets aan Dave zijn situatie veranderd. We balen want morgen moet het echt doorgaan en misschien ook zaterdag want deze cyclus moet/mag je niet onderbreken..
Eric gaat vanmiddag in gesprek met een dokter, nu maar hopen dat hij genoeg overtuigingskracht heeft en dat infuus voor elkaar krijgt! Emiel is ondertussen aan het oefenen als tuinder bij tante Neline en ome Ary. Donald vermaakt zich bij Floris maar vindt het wel fijn om in zijn eigen bedje te slapen en daarom ben ik nu lekker bij hem thuis. Eric blijft vannacht bij Dave en morgen wisselen we weer. Nu maar hopen en bidden dat de dokters ontdekken waar deze nare klachten vandaan komen en hoe ze te verhelpen zijn.......
Nog een fijne dag allemaal!
Liefs,
Joke

2e bericht
Het is nu 10 over half zeven en na veel praten en overtuigen heeft Eric de dokter zover gekregen dat er straks een infuus geprikt wordt.... zijn praten wordt beloond! Dave heeft 1 hapje eten op en wordt er al misselijk van, nu maar hopen dat de medicatie er snel in komt en helpt zodat hij morgen wel kan worden bestraald.

• 21 Mei 2009 - 14:37

Tante Martine:

Lieve stoere, dappere neef,

Wat een tegenslagen weer voor je. Je hebt geen keus maar we vinden je zo bijzonder dapper dat je het allemaal ondergaat en draagt. We worden er hier wel stil van hoor. We zijn apetrots op je!
    Een hele dikke knuffel van Quirine, Floris, Marije, Janienke, ome Jan en tante Martine

• 21 Mei 2009 - 15:20

Karen:

Lieve Dave,

Heel, heel veel sterkte! Het zit je echt helemaal niet mee. Ik hoop voor je dat de dokters een infuus willen prikken en dat ze er snel achterkomen wat er nu aan de hand is. Zet hem op kanjer!

Liefs, Karen

• 21 Mei 2009 - 16:05

Fam Iz.Born:

Hallo Dave en die bij je horen. Wat een verdrietig verhaal weer.Om moedeloos van te worden. En wat een spanning elke keer weer.Probeer toch maar niet al te moedeloos te zijn en te blijven hopen op een betere tijd.Dat hopen wij ook en daar vragen we om.Iz. Born

• 21 Mei 2009 - 17:28

Simon En Ingrid:

Lieve Dave,

Wat ben je toch een dappere jongen.We wensen je, samen met je papa, een rustige avond en nacht toe.

Groetjes van Eefke, Christine, Jauke, Elise, Simon en Ingrid

• 21 Mei 2009 - 17:34

Ha Dave,:

Jeetje het zit echt niet mee. Had zo voor jullie gehoopt dat het vandaag beter zou gaan. Hoop dat het infuus snel z'n werk gaat doen en dat jij je weer wat beter gaat voelen. Zet hem op je bent een kanjer.

Groetjes, Ivo,Job,Fleur, Peter en Cindy

• 21 Mei 2009 - 17:38

Rianne Taal:

Lieve luitjes,
    Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik vind het vreselijk. Ik hoop echt dat alle behandelingen door kunnen gaan. Want dat wil je tenslotte toch als ouders. Je wil er alles aan doen om te zorgen dat hij beter wordt. Dus heel veel sterkte en kracht toegebeden en hopelijk voelt Dave zich snel weer beter.

• 21 Mei 2009 - 17:44

Viola :

he Dave

Wat een ellende allemaal. We zullen bidden dat de dokters meer duidelijkheid geven en dat het met de rest van de bestralingen goed mag gaan.Echt...we blijven aan jullie denken en bidden jullie alle kracht toe die jullie nodig hebben in deze onzekere en donkere tijd.

Groetjes Viola,Ruud,Vincent,Thimo,Eline

• 21 Mei 2009 - 18:20

Benjamin:

beste Dave,
    Wat jammer dat je weer in het ziekenhuis ligt.
    Hopelijk helpt het infuus
    en komen de medicijnen goed binnen
    Ik hoop dat het allemaal weer snel beter gaat
    veel sterkte en beterschap

Benjamin

• 21 Mei 2009 - 19:26

Frank Post:

hoi dave,
    wat vreselijk jammer en vervelend dat het weer niet ging met bestralen.
    net zoals vroeger: weer spugen.
    dave, kanjer zet hem op!
    ik leef met je mee en bid voor je.
    ik vind je knap en dapper dat je al zo met het haarverlies om ging.
    ik hoop dat je niet meer zo snel spuugt zodat de bestralingen verder kunnen gaan. hopelijk kan je nog goed slapen...
    ik hoop dat je weer snel naar huis kan. ik denk aan je.
    groetjes frank

• 21 Mei 2009 - 19:32

Familie Overduin:

Hoi Dave,
    Vanmorgen in de kerk hoorden we dat je weer in het ziekenhuis ligt. Thuisgekomen meteen op je site gekeken, we vinden het heel erg voor jullie allemaal. In de kerk is er voor jou gebeden vanochtend, en er waren heel veel mensen in de kerk! We zonden nog een mooi lied als laatste: Majesteit, groot is Zijn Majesteit... ken je dat lied? Dat lied is vandaag voor jou!
    Heel veel liefs,
    Michiel & Sophia, Koen, Iris en Loïs Overduin

• 21 Mei 2009 - 19:34

Hessel En Conny Post:

Lieve allemaal en lieve dappere Dave,

Wat een verdrietige berichten lezen we weer. We worden er stil van. We hopen en bidden dat het infuus werkelijk door mag gaan en dat de situatie daarmee snel verbetert zodat de bestralingen morgen wel door kunnen gaan. Wat kunnen we anders doen dan voor jullie bidden?! Dat blijven we doen en zijn in gedachten bij jullie. Heel veel sterkte......
    Lieve groetjes,
    Hessel en Conny + kids

• 21 Mei 2009 - 19:48

Luc En Léagnès:

Lieve Dave,
    Wat is dit toch een moeilijke dag voor je (jullie).We hopen dat het met het infuus goed gegaan is en dat de medicijnen werken.Je ben t een sterke knul,dus we hopen dat het morgen weer een stuk beter met je gaat.Wij denken aan je (jullie)

• 21 Mei 2009 - 20:18

Mitchell:

Hallo Dave,

Jeetje zeg wat moet jij toch een hoop meemaken, wij hopen zo voor jou dat de bestralingen morgen wel door gaan en dat je je weer beter voelt. We denken veel aan je.

groetjes van mitchell en familie

• 21 Mei 2009 - 21:16

Tante Joke & De Rest:

lieve dappere neef,

Soms weet ik gewoon niet wat ik zeggen moet. Ik laat weten dat we aan je denken en veel voor je bidden.

lieve Eric en Joke,

Heel zwaar weer deze dagen...ook jullie kracht en troost van God toegebeden.
    Veel liefs, de Boersies.

PS:Als we wat voor jullie kunnen betekenen bel maar.

• 21 Mei 2009 - 21:53

Petra (van Club):

Hoi Dave,

Wat een tegenvaller dat je weer zo ziek bent dat je opgenomen moest worden in het ziekenhuis.
    hopelijk gaat de misselijkheid snel weg en kan je doorgaan met de kuur.
    En we hopen natuurlijk dat je je morgen weer stukken beter zal voelen!
    We zijn trots op je bidden voor jou en je ouders!

Groetjes
    Petra (van club the rock )en matthijs

• 21 Mei 2009 - 22:12

Anita Ramdas:

Lieve Dave
    Het zit allemaal niet mee!!Heel veel sterkte hopen dat het morgen weer wat beter gaat.We zijn in gedachten bij jou en je paps en je mams en je broertjes groetjes de ramdasjes

• 22 Mei 2009 - 06:29

Diane Van Lier:

Hallo Dave, Eric, Joke, Emiel en Donald,

Hoop van harte dat het vandaag beter gaat en dat de bestralingen door kunnen gaan. Wat een frustratie en teleurstelling om een infuus voor dave te krijgen. Kost je onnodig veel energie.
    Dave we vinden je een kanjer; je hebt echt een doorzettingsvermogen!
    Hoop dat je je gauw beter voelt en weer snel naar huis mag.....
    Hou jullie haaks!

liefs van ons allemaal

• 22 Mei 2009 - 08:48

Sandra De Geus:

hoi Dave
    Ik ben een vriendin van Dinande. Ik wil je laten weten dat ik vaak aan je denk en dat ik jou een dappere kerel vindt!Groetjes voor jou en mama,papa,Emiel en Donald.Ook ik bid voor jullie! Sandra

• 22 Mei 2009 - 08:49

Leoni:

Hoi Dave,

Wat een heftig verhaal weer, ongelofelijk!
    Super dat je vader het voor elkaar heeft weten te krijgen dat je nu een infuus krijgt.

Hopen dat het nu beter gaat en dat mag gebeuren wat nodig is.

Heel veel succes!

Leoni

• 22 Mei 2009 - 09:08

Leoni:

Hoi Dave,

Wat een heftig verhaal weer, ongelofelijk!

Hopen dat het nu beter gaat en dat mag gebeuren wat nodig is.

Heel veel succes!

Leoni

• 22 Mei 2009 - 11:00

Peter En Greta:

Beste Dave,

Jongen toch, wat heb je toch een moeilijke weg te gaan. Alles zit maar tegen en gaat zeker niet vanzelf. Gelukkig maar, dat dat infuus erin zit. Pfff..... na 'wat' gesprekstof van je vader!
    Wij hopen na zoveel pech, nog veel meer geluk voor je. Ook voor je papa en mama. Want ook voor hun is het niet niks, als je je kind zo ziet tobben. Ze staan machteloos. Maar waar ze je helpen kunnen, zijn ze er. Ook petje af voor jullie Eric en Joke!!!
    Heel veel sterkte allemaal!

• 24 Mei 2009 - 17:02

Bram De Smit:

adesmit@hetnet.nl
    Dave wat moet jij met je ouders en familie ontzettend veel mee en doormaken. Wij hoorden dat er in alle kerken in s, Gravenzande voor jullie gebeden is. Ook wij doen het en hopen dat de HEERE je leven wil sparen groeten Menka en bram