Donderdag 26 november
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Dave
26 November 2009 | Nederland, Monster
Deze week bestond uit kleine heuveltjes en diepe dalen.....
Na het griepvirus van vorige week krabbelde Dave zaterdag weer op. Gelukkig, dat hebben we ook weer gehad!
Oma Boers heeft in de schuur ruimte gemaakt voor de zo gewenste tafeltennistafel en deze arriveerde zaterdag. De jongens bleven heen en weer lopen (voor degene die dat niet weten, oma woont bij ons aan de overkant). Vriendjes kwamen om een potje tafeltennis te spelen en zich te laten verwennen door Oma, die dan ook weer in haar element is.
Zondag was een rustige dag met een bezoekje aan Oma. Al met al waren dit leuke heuveltjes...
Maar toen de dalen. Maandag ging het weer mis. Dave voelde zich beroerd, raar, had weer een lage temperatuur, zat zichzelf in de weg, had overgeef neigingen. Kortom: een dip. Op zijn wilskracht gaat hij toch zoveel mogelijk door en daarom nodigde hij enthousiast 2 vriendjes uit om 's middags weer te tafeltennissen. Na een half uurtje waren ze weer terug, Dave totaal uitgeput. Gelukkig is er dan nog een tv waar je naar kunt kijken zonder al teveel inspanning. Een leuke afsluiting dus van een wat mindere dag. Ook 's nachts slaat de misselijkheid weer toe met als gevolg slecht slapen.
Eigenlijk werd het dal elke dag een trapje dieper... Vandaag is hopelijk het dieptepunt. Hij eet niets, drinkt (te)weinig en leeft op 4 hapjes pap. De weegschaal gaat dus weer aftellen. Na contact met de neuroloog gaan we toch de medicatie weer iets opbouwen. Zijn lichaam kan de strijd met het virus in combinatie met het afbouwen niet aan, dit zou de klachten veroorzaken. Dus nu gaan we een pilletje extra slikken, geduld hebben en hopelijk weer opkrabbelen.
Het blijft moeilijk om te zien hoe moeilijk Dave het dan heeft. Alles is teveel, iedereen moet stil zijn in huis (en zeg dat maar eens tegen Donald en Emiel), gewone dingen als in bad gaan is dan al een uitputtingsslag. Maar goed, we hopen dat dit ook weer voorbij gaat.
Vandaag was voor Donald wel een echte super dag! Eerst het Sinterklaasfeest op de peuterspeelzaal (waar hij Sint een kerstkaart gaf!) en een kadootje kreeg. Ik mocht mee en Dave wilde liever niet alleen zijn. Gelukkig kwam Dinande een poosje in huis en kon ik dus even met Donald genieten. Fijn dat er altijd mensen achter de hand zijn die willen helpen!
Vervolgens mochten we naar de drogist, Donald heeft een kleurwedstrijd gewonnen! Verwend dat hij is! Een knuffel bijna zo groot als hijzelf, een Cars zaklamp, een Sint boek en een zak kruidnoten. Je begrijpt, hij is reuze blij!
Ondertussen zijn onze plannen om vrijdag samen een nachtje weg te gaan afgeblazen. Er is geen haar op ons hoofd die denkt aan weggaan terwijl Dave zich zo beroerd voelt. Niet alleen wij, maar ook alle oppassen die ingeschakeld waren, moeten dus overrekenen. Zo zie je maar weer, flexibiliteit is handige eigenschap (alhoewel het voor Emiel en Donald wel moeilijk is).
En nu maar geduld hebben en hopen en bidden dat Dave weer eetlust krijgt...
Allemaal een fijn weekend!
Liefs,
Eric & Joke en de jongens
26 November 2009 - 16:48
Colinda:
Noou, dat zit wel erg tegen dan! Ik hoop en bid dat het weer beter met je mag gaan, Dave!
Liefs,
Colinda -
26 November 2009 - 18:01
Willy:
Lieve Dave
Wat jammer dat je weer zulke slechte dagen hebt. Ik heb je pas natuurlijk 2x gezien en vond je er toen goed uitzien. Ik hoop voor je dat het snel weer beter met je mag gaan. Joke, ik vind het heel erg knap dat je ondanks tegenslagen toch iedere keer weer de moed kan opbrengen om een stukje te schrijven.
Houd moed, ondanks dat dit soms wel heel lastig moet zijn!
Willy -
26 November 2009 - 19:19
Femmy Heerlien:
Beste allemaal,
We hopen en bidden dat Dave snel zich wat beter gaat voelen.
We denken aan jullie ook al hebben we elkaar maar kort gezien in het ziekenhuis.
We hopen dat eric het goed heeft op Charlottes oude school.
groetjes van femmy en charlotte -
26 November 2009 - 20:12
Cindy:
Wil allemaal even niet mee zitten. Je word er inderdaad wel flexibel van, maar ja dat het op deze manier moet dat is niet leuk.We gaan liever natuurlijk met z'n allen het heuveltje op. Ik hoop dat het snel weer wat beter gaat en vooral dat Dave zich ook beter voelt. Heel veel sterkte voor allemaal.
Groetjes van Ivo, Job, Fleur, Peter en Cindy -
26 November 2009 - 20:54
Janwillem,pauline:
Ha Dave en fam.
Wat vervelend dat je je nu weer zo naar voelt...
we hopen dat het weer vlug wat beter zal gaan met je! Hier wordt er veel aan jou gedacht, de kids bidden echt elke dag voor je! Veel sterkte weer en groetjes van ons allemaal!
JanWillem, Pauline,
Inez, Wytze, Merle en Suze -
27 November 2009 - 06:43
Rina:
Hallo Joke en mannen.
Wat leuk tafeltennis!
En Donald die geniet van alle Sinterklaasfeestactiviteiten.
Lieve Dave, jou wens ik sterkte en beterschap toe.
Al mijn liefs, Rina. -
28 November 2009 - 08:29
Koudijsjes:
Hoi allemaal,
De dalen zijn moeilijk, maar we lezen dat er leuke dingen gebeuren en er lieve mensen om jullie heen staan.
een zwaai vanuit de keistad -
28 November 2009 - 08:46
Mariska V Eendenburg:
Hey Dave,
T Valt niet mee he allemaal. Toch ben je een sterke gozer en daar mag je best trots op zijn hoor.
T was wel een actie he bij ons in de grote geest afgelopen woensdag.
Wat een rook kwam er uit dat huis zeg. T was helemaal zwart.
Haha en dat door een jongen die een tosti wilde eten. Nou hij mag vast van zijn ouders geen tosti meer maken.
En dan ook nog de deur achter hem dicht gooien zonder een sleutel mee te nemen. Ook zo lekker handig....
Nou wij hadden lekker een beetje actie in de straat.
Sterkte en ik hoop op een weekend vol met heuveltjes voor je.
Groetjes Mariska, Edward, Nikita en Natalja
28 November 2009 - 14:15
Juf Gera:
Lieve Dave,
fijn om je gisteren even te zien, ik hoop dat je je vandaag weer wat beter voelt. Je bent een kanjer! -
28 November 2009 - 14:54
Gertine:
Hey Dave en fam.
Wat een vervelende week was dit voor jullie! Hopelijk gaat het snel beter met al die mooie en gezellige dagen in het vooruitzicht.
Wel gaaf een tafeltennistafel! Leuk dat je alleen maar hoeft over te steken om lekker een potje te spelen.
Suc6 en sterkte!
Liefs Gertine