Donderdag 22 oktober, zeemansbenen en nog meer... - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu Donderdag 22 oktober, zeemansbenen en nog meer... - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu

Donderdag 22 oktober, zeemansbenen en nog meer...

Door: Joke

Blijf op de hoogte en volg Dave

22 Oktober 2009 | Nederland, Monster

Lieve allemaal,

We zijn weer thuis na een klein weekje zeilen met de Sailing Kids!
Nog wat "dronken" in ons hoofd en wankel op de benen zijn we vanmiddag thuis gekomen. En het was toch een ervaring..............

Afgelopen zaterdag werden wij door een aantal vrijwilligers welkom geheten op zeilschip "De Vrijheid".
Er waren totaal een kleine 40 personen aan boord, 6 gezinnen met allen een ziek kind en een aantal vrijwilligers (schipper, kok, verpleegkundige, activiteitenbegeleidster etc.).
Na onze bagage gedropt te hebben in onze hut (3 bij 3 meter met 3 stapelbedden en een wasbak) maakten we met iedereen kennis. Dave wilde het liefst direct naar huis, nog voor dat wij vertrokken waren.... Hij huilde en vond het verschrikkelijk om andere zieke kinderen te zien (sommigen rolstoel gebonden anderen met pijnaanvallen of veel spuiten en prikken). We konden hem gelukkig overtuigen om te blijven en later was hij daar blij om. Gelukkig......
Emiel en Donald vonden al snel hun draai met vriendjes en vriendinnetjes. Vooral Aart (een super lieve jongen in een rolstoel) was favoriet bij Emiel, hij knuffelde hem wat af. Donald had een persoonlijke oppas, Sarah, een super lieve meid die met hem speelde, voorlas en grappen maakten.
Nou, ik ga niet alles vertellen maar we hebben over het IJsselmeer gevaren en zijn o.a. naar Hoorn, Urk, Medemblik, Enkhuizen en Stavoren geweest. Eric vond het leuk om te helpen met het hijsen en neerhalen van de zeilen en stond zo af en toe ook achter het roer, een flinke klus kan ik je vertellen. We dronken koffie, aten en borrelden en ondertussen genoten we van het prachtige uitzicht en de gezellige gesprekken. Leuk om te vertellen dat Dave een aantal dagen geen middagslaapje heeft gedaan (te veel herrie om te slapen)! Toch bleef het goed gaan.
Dinsdag zijn we gezellig samen uit eten geweest.........heerlijk, zo even met zijn tweetjes. De kinderen aten op de boot pannenkoeken en ijs en keken een film. Toen we thuis kwamen was Jeremy (vrijwilliger) net Donald een verhaaltje voor het slapen aan het voorlezen. Echt leuk!
Alleen woensdag was wat minder... Donald en Joke werden zeeziek want er stond windkracht 6 en de boot schommelde behoorlijk. Donald kon gelukkig overgeven en was het snel kwijt. Joke bleef de hele dag beroerd.
Dave kreeg het elke dag beter naar zijn zin. Vooral met Joost & Tim (2 broers) kon hij het leuk vinden, samen hebben ze dan ook opgetreden op de bonte avond (wat ze gedaan hebben mag ik niet zeggen...). Maar het was leuk, net zoals het optreden van Emiel en zijn vrienden. Helaas wonnen ze niet de eerste prijs maar die kreeg Aart met zijn rolstoeldans!

Het is toch wel bijzonder om met zoveel verschillende, onbekende, mensen op vakantie te gaan. Toch hebben we iets gemeenschappelijks, namelijk de zorg voor een ziek kind(of kinderen). In de gesprekken vind je een hoop herkenning, ook al is elke ziekte anders. Dit is soms wel prettig. Het fijne aan deze reis was, dat je niet hoefde te praten als je dat niet wilde. Het vakantie vieren stond voorop!
Al met al kijken wij terug op een leuke, bijzondere en ontspannen week! Iedereen van Sailing Kids, die dit organiseert en financiert, heel hartelijk bedankt!

Zo, en nu gaan we badderen want dat is er de afgelopen dagen een beetje bij ingeschoten....

Liefs van ons allen!
Eric & Joke

• 22 Oktober 2009 - 19:14

Colinda!:

Nou ik vind het helemaal super voor jullie!
    Dat jullie zo'n leuke vakantie hebben gehad :D.

Ga er nog maar lekker van nagenieten!

Liefs.

• 22 Oktober 2009 - 19:38

Nely:

Wat fijn dat jullie zo gezellige vakantie gehad hebben.
    Nu lekker na genieten ervan.
    Groetjes Nely

• 22 Oktober 2009 - 19:51

Rina:

Ben blij te lezen dat jullie het naar je zin hebben gehad.
    Liefs van Rina.
    Spreek je nog Joke.

• 23 Oktober 2009 - 05:15

Mariska V Eendenburg:

Hey allemaal,

Gelukkig dat jullie even na een verdrietige Dave toch erg naar jullie zin hebben gehad. Het is ook niet gemakkelijk om ineens met nog meer erg zieke kinderen geconfronteerd te worden.
    Dan besef je gelijk weer dat je zelf ook ziek bent.
    Maar gelukkig konden jullie hem overhalen en heeft hij het dus super naar zijn zin gehad.

Helemaal leuk dus...maarre uhhh even over dat badderen, er was toch water zat daarzo...hihi
    Konden jullie niet even overboord springen????? haha.....
    Grapje hoort erbij hoor anders is het allemaal niet te trekken...toch?

Liefs en sterkte Mariska

• 23 Oktober 2009 - 07:53

Willy:

Super dat jullie het zo naar je zin hebben gehad. Ook heel fijn dat deze mogelijkheden er zijn. Goed om te lezen dat het lijkt dat het toch steeds een beetje beter met Dave gaat.

liefs Willy

• 23 Oktober 2009 - 09:53

Gertine:

Wat een fantastische week! Gave boot, op de foto's te zien. Fijn dat jullie zo genoten hebben. Nu lekker nagenieten in bad en onder de douche ;)!

Liefs Gertine

• 23 Oktober 2009 - 11:11

Jeremy:

Fijn dat jullie goed thuis zijn gekomen!

Ik ben blij om te lezen dat jullie een leuke week hebben gehad. Ik denk dat we allemaal een leuke week hebben gehad!

Het allerbeste voor jullie allemaal.

Jeremy
    jeremy.spijker@live.nl

• 23 Oktober 2009 - 14:35

Anita Ramdas:

Heerlijk even ertussen uit en dat het dan zo goed is gegaan!!nu heerlijk na genieten.Groetjes de Ramdasjes

• 23 Oktober 2009 - 22:25

Anita Pastoor:

Een leuk verslag over een hele leuke zeilweek.
    Fijn dat ook jullie gevoel zo positief is, ook wij hebben genoten. Vanavond nog even de filmopname van de bonte avond bekeken. Nou ze staan er allemaal keurig op....De jongens tijdens hun.......act. (ik zal het niet verklappen Dave)En ook Emiel en Saar met hun getoeter. En Joke ....wij zijn ook luid en duidelijk te horen.

• 24 Oktober 2009 - 17:37

Juf Jessica:

Ha Dave en de rest van de fam,

Wat een leuke vakantie hebben jullie gehad! Het klinkt allemaal ontspannen en positief. Heel fijn om te lezen en leuk om te zien op de foto's. Geniet nog lekker na! Voor je het weet, is de vakantie weer voorbij.

Liefs, juf Jessica

• 24 Oktober 2009 - 21:33

Cindy:

Ha allemaal,

Wat een fantastische week hebben jullie gehad zeg! Altijd weer leuk om te lezen, dat jullie hebben genoten. En Super dat het met Dave ook elke keer weer wat beter gaat. Heb je pas zien rijden in je rolstoel, mooi ding hoor! Nog een laatste dagje en dan weer allemaal naar school.
    Groetjes aan allemaal.

Ivo, Job, Fleur, Peter en Cindy

• 25 Oktober 2009 - 09:09

Fam. Heijneman:

Wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad en wat een mooie foto's.

Liefs van Frank, Annette en Gaby

• 25 Oktober 2009 - 09:43

Aart Timmer:

leuk het verhaal
    aart vond het ook prachtig
    het beste en de groetjes

• 28 Oktober 2009 - 16:02

Irene:

Super dat jullie zo'n leuke week hebben gehad! En wat een gave foto's, zeg!

Veel succes deze week nog!

Groetjes Irene