Vrijdag 16 april, feestjes en emoties.....
Door: Eric & Joke
Blijf op de hoogte en volg Dave
17 April 2010 | Nederland, Monster
Lieve lezer,
Het was een veelbewogen, drukke en emotionele week voor ons. Maar wat zullen we zeggen en vooral...wat kun je beter niet zeggen. Er gebeurt soms zoveel in een week dat het ons duizelt.
Allereerst natuurlijk de leuke dingen. Opa en Oma van den Akker waren deze week 40 jaar getrouwd! We hebben die dat gezellig gegeten bij opa en oma en gaan het komende week met de familie vieren door een dagje uit te gaan. Hopelijk gaat het Dave lukken om hier de hele dag bij te zijn want hij heeft er veel zin in! Vandaag is oma Boers 75 jaar geworden en daarom hebben wij vanmiddag een feestje. Dave lag vanmorgen al om 10.30 uur op bed om te zorgen dat hij vanmiddag mee kan. Oma wil graag geld ontvangen voor Villa Pardoes en daarom heeft Dave een leuke powerpoint presentatie voor haar gemaakt waar hij best trots op is!
Deze week was hectisch en emotioneel. We merken de laatste weken dat Dave, vooral als hij moe wordt, slecht tegen "rommel" kan. Hij overziet de situatie dan niet en raakt in paniek. Dat is heel vervelend voor hem en vooral ook lastig voor ons allemaal. Daarom hebben we besloten zijn kamer wat aan te passen zodat hij zich daar lekker kan terugtrekken. Maar ja....het moet eerst een rommel worden voordat iets opknapt. En dat was een echt probleem! Veel huilbuien, paniekaanvallen en frustraties. De druk was hoog en daarom hebben we in een sneltreinvaart zowel de kamer van Dave als die van Emiel opgeknapt. Snel naar Ikea, snel verven, snel kasten in elkaar zetten, snel schoonmaken, snel inrichten.... Gelukkig kwamen Ome Jan, Opa en Leon tussendoor nog even helpen en zorgde de ene oma voor soep en de andere voor oppas van Donald. Dave is zelfs nog een nachtje bij opa en oma geweest om te vluchten uit de rommel.
Het is nog niet helemaal af maar het eerste resultaat mag er zijn, ze zijn beiden erg blij en daar was het ons om te doen. Maar om te zeggen dat we nog eens gaan klussen op deze manier??? Voorlopig niet, want rust en regelmaat is echt het beste voor ons gezin.
Naar school gaan zat er deze week niet in. Dave is gedemotiveerd. Hij vindt het vervelend dat hij niet op het niveau van de klas mee kan doen en zeker nu groep 7 voor-cito toetsen had, zag hij het niet zitten om naar school te gaan. Jammer maar we begrijpen het wel. Ook hierover zijn wij aan het nadenken. Komende week krijgt Dave een neuropsychologisch onderzoek in het ziekenhuis. De uitslag van dit onderzoek zal zwaar wegen bij de keuze van het soort onderwijs dat Dave in de toekomst zal gaan volgen.
Allemaal zaken waar we over na moeten denken en die niet gemakkelijk zijn. Gelukkig is Dave er zelf open over richting ons en dat is fijn.
Allemaal een fijn weekend toegewenst!
Liefs,
Eric & Joke
Allemaal een fijn weekend toegewenst!
Liefs,
Eric & Joke
17 April 2010 - 09:50
Dinande En Richard:
Lieve Dave en familie,
Allereerst gefeliciteerd met opa en oma van den Akker en oma Boers!We zijn erg benieuwd naar je kamer en ik vond het jammer dat ik mama niet kon helpen, omdat Marc ziek was! Is het mooi geworden??
We hopen dat je zo je eigen plekje hebt en dat het rust geeft voor je!
Veel plezier vanmiddag bij oma en veel sterkte van de week in de ziekenhuis!
Liefs Richard en Dinande,Sophie en Marc -
17 April 2010 - 15:09
Diane Van Lier:
Lieve allemaal,
Alereerst gefeliciteerd met opa en oma vd Akker en met oma haar verjaardag.
Het was weer een pittig weekje voor jullie.
Dave, snap best dat je het soms niet kan overzien. Er gebeurt de laatste 1.5 jaar zoveel, dan is het net of je continue in een achtbaan zit.
Ben erg benieuwd hoe jullie kamer is geworden.
Fijn dat jullie zoveel hulp hadden.
Wij wensen jullie het allerbeste.
liefs Eric, Diane, Frank, Lisanne en Joost -
19 April 2010 - 16:15
Juf Gera:
Lieve Dave en familie,
ik denk veel aan jullie.