Maandag 22 november, bijzondere weekenden... - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu Maandag 22 november, bijzondere weekenden... - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu

Maandag 22 november, bijzondere weekenden...

Door: Eric & Joke

Blijf op de hoogte en volg Dave

22 November 2010 | Nederland, Monster

Lieve lezer,
De tijd vliegt....ook bij ons. Soms was het moeilijk, vooral de confrontaties tussen Dave en Emiel. De jaloezie is soms groot! "Jij krijgt altijd aandacht, jij mag zelf weten wat je eet, jij mag naar de Zaagbaak, jij hoeft geen hele dagen naar school, jij...." tegenover "Jij hebt een vriendje waar je leuke dingen mee kunt doen, jij kan overal naar toe, jij kan elke week naar de club, jij hoeft geen pillen te slikken, jij hoeft nooit te plannen wat je gaat doen, jij hoeft nooit te slapen overdag, jij ....". Nee, het is soms echt vermoeiend om het ook nog gezellig te houden. Gelukkig zijn we dan ook heel blij met de afleiding die Dave nog steeds heeft als hij naar de Zaagbaak gaat. Wekelijks heeft hij mooie, leuke nieuwe dingen gemaakt die hij trots toont aan een ieder die het wil zien!

Maar.... we hebben ook de afgelopen weken weer energie opgedaan, en dat was hard, heel hard, nodig. Zo zijn Eric en ik samen een dagje/nachtje weggeweest en was Cathy zo lief om voor de jongens te zorgen. Super bedankt!
En dan afgelopen weekend....voor het eerst volgens mij in ons trouwen, ben ik alleen op stap geweest! Samen met Cathy naar het Eva-vriendinnen weekend. Het was 1 groot feest! Ik heb sinds jaren weer gehuild van het lachen en wat doet een mens dat goed (ik was het toch bijna verleerd!). Daarbij de bijzondere ontmoetingen, vooral het gesprek met een spreekster die zelf haar 14-jarige zoon had verloren, heeft diepe, diepe indruk op mij gemaakt en bevestigt dat God juist in het lijden zo ontzettend zorgend aanwezig is.
Kortom, een heerlijk weekend waarin ik inspiratie en bemoediging voor de toekomst heb opgedaan! Gelukkig verliep alles thuis ook op rolletjes... Eric heeft het mannenhuishouden super goed draaiende gehouden!

Emiel kwam afgelopen week thuis met een prachtig rapport, echt boven verwachting, vooral op taalgebied. Zou de dagelijkse dyslexie-behandeling dan al zijn vruchten afwerpen? Volgende maand horen we er meer over van de behandelaar. Ook de Juf van Donald was zeer over hem te spreken, hij luistert graag en doet goed mee, fijn om te horen!

En dan deze week.... We wachten op advies van de de neuropsycholoog m.b.t. het begeleiden van Dave, want het valt nog steeds niet mee om met heel veel dingen om te gaan die niet bij een kinderleven horen. Verder krijgt hij donderdag zijn 1e groeihormoon onderzoek, hiervoor moet hij een halve dag worden opgenomen. Dan volgt begin december het 2e onderzoek en horen we eind van het jaar of hij al groeihormonen moet gaan toedienen.

Nou, dit was weer even een korte (terug)blik op ons dagelijkse leventje.... Een fijne week toegewenst!

Lieve groeten,

Eric & Joke en de jongens

• 22 November 2010 - 19:03

Marieke Kemeling:

ze omringen je.
    zo eindeloos veel pijn.
    Zorgen,
    tot in het diepste van je zijn.
    verborgen voor anderen.
    wakker tot de morgen.

Heel veel sterkte en Gods kracht en nabijheid toegebeden!

Hartelijke groet,
    Marieke

• 22 November 2010 - 19:43

Fam Van Der Ven:

hallo allemaal

Wat zijn jullie stuk voor stuk toch allemaal kanjers
    jullie blijven in onze gedachten
    dikke kus van ons allemaal

• 23 November 2010 - 07:14

Rianne Wassens-Taal:

Lieve mensen,
    Het blijft moeilijk, elke dag weer opnieuw. Je hoopt dat het goed zal gaan, maar je weet niet van te voren wat de dag gaat brengen.
    Het enige wat we weten is dat op het moment dat je denkt dat het echt niet meer gaat Hij zich overduidelijk laat zien door alles heen.
    Heel veel sterkte. Leef nog steeds elke dag met jullie mee!

• 23 November 2010 - 12:45

Fam Westhoff:

In gedachten zijn we nog steeds bij jullie en wensen jullie alle kracht en sterkte toe!!!

Gr Fam. Westhoff

• 23 November 2010 - 17:12

Femmy:

Hier even een korte groet van uit Goes.
    Ja het is niet gemakkelijk voor kinderen.
    Fijn om te lezen dat jullie even ertussen uit konden.
    heel veel sterkte in het ziekenhuis.
    We denken en bidden voor jullie.
    Mocht er nog iets anders zijn wat we zouden kunnen doen voor jullie.
    Laat het ons weten.
    Heel veel liefs en Gods onmisbare zegen voor jullie gezin.

• 24 November 2010 - 15:51

Caroline:

Sja.. dat Eva-weekend he...
    We hebben elkaar kort gesproken tijdens de workshop Opvoeden met zelfvertrouwen, bij de verwerking in kleine groepjes. Een korte zoektocht op internet leverde deze weblog op. Ik heb een deel gelezen en ben verdrietig om wat jullie allemaal mee moeten maken. Ik wens jullie Gods zegen toe voor nu en in de toekomst!
    Weet dat Hij met jullie mee gaat, welke weg dat ook zijn zal.

Lieve groeten,
    Caroline

• 25 November 2010 - 13:03

Diane Van Lier:

Wij willen jullie laten weten aan jullie te denken.
    Hoop dat het vandaag allemaal goed is gegaan.

groetjes van ons 5.
    Diane

• 08 December 2010 - 14:23

Juf Gera:

Hallo lieve allemaal,

even een berichtje om te laten weten dat ik aan jullie denk.
    Wat bijzonder om te lezen over het Evaweekend. Fijn dat dat je zo goed gedaan heeft, Joke. Dat zijn dan toch weer die kleine zonnestralen die je weer moed geven. Gods kracht gewenst om elke dag opnieuw weer wegen te vinden.