Woensdag 9 maart, het valt niet mee....
Door: Eric & Joke
Blijf op de hoogte en volg Dave
09 Maart 2011 | Nederland, Monster
Lieve lezer,
Wat een negatieve titel dit keer, maar ik kon er even niets beters voor verzinnen. Het valt namelijk momenteel niet mee. De vakantie hebben we met vallen (klachten en kwaaltjes van de spanningen en emotionele momenten) en opstaan (bezoek Plopsaland, zwembad en uit eten) overleefd. En zo voelt het voor Eric en mij ook echt "overleven" in plaats van "leven".
Voor de vakantie ging het met Eric al niet lekker, de spanningen en zorgen breken hem (en nu ook mij en de jongens) op. We zijn druk bezig om veranderingen aan te brengen en krijgen goede professionele hulp maar het zal tijd nodig hebben om alles weer in rustiger vaarwater te krijgen.
Terwijl ik het woord "vaarwater" typ denk ik ineens terug aan Friesland. We hebben daar weer op de boot gestaan (weliswaar op het droge) waarmee we vorig jaar het ongeluk meemaakte. Dave had al aangegeven dat hij er niet mee wilde varen (dat kon ook niet) maar Emiel was altijd enthousiast gebleven, totdat hij erop stond....... hij gaat nooit meer met zo'n boot het water op zegt hij, dat wordt dus voorlopig geen zomerse vaarvakantie voor ons. Alleen Donald blijft volhouden het aan te durven. "Klein maar dapper" gaat dus toch op!
Ook hebben we een bezoek gebracht aan de familie die ons destijds redde, een leuke ontmoeting was dat.
Voor de vakantie hadden we nog een gesprek met de revalidatie-arts, het team maakt zich zorgen om Dave. Hij heeft het moeilijk. Gelukkig is daar voldoende expertise in huis die ze in kunnen zetten om hem (en ons) te helpen maar het kost allemaal veel tijd en energie om al die gesprekken te voeren.
Tenslotte even iets positiefs: Tijdens de musical waarin Emiel meespeelde kwamen wij in contact met vrijwilligers die deelnemen aan De WigWam vakanties (vakanties voor gezinnen met een kind met een beperking). We hebben gewikt en gewogen en besloten om deze vakantie voor de zomer te boeken. Dit houdt in dat we met 11 gezinnen "kamperen" op een terrein bij een revalidatie-centrum in de buurt waarbij de kinderen van alle faciliteiten gebruik kunnen maken en op werkdagen op bepaalde tijden ook vermaakt worden met een 1 op 1 begeleiding voor Dave zodat wij ook van vakantie kunnen genieten......we kijken er nu al naar uit!
Het duurde even voordat dit berichtje erop stond. Ik vind het altijd moeilijk als het niet lekker gaat in het gezin om dan te schrijven want ik wil zo graag positief blijven maar soms is het gewoon niet anders.....
Volgende keer hopelijk een wat positiever bericht! We blijven hopen en bidden om betere (rustigere) tijden.
Een lieve groet van ons allen!
Eric & Joke
Een lieve groet van ons allen!
Eric & Joke
09 Maart 2011 - 20:50
Cora Sta:
Knap dat je toch op papier hebt kunnen zetten hoe het met jullie gaat. Wat is het allemaal veel en zwaar.. Ik kan niet anders zeggen dan dat we aan jullie blijven denken en voor jullie bidden.. heel veel sterkte en rust gewenst voor jullie allemaal! -
09 Maart 2011 - 22:33
Fam. Iz, Born:
Wat gaan jullie toch moeilijke wegen en hoe moeilijk is het om de moed niet te verliezen. Jullie beproeving is groot en God kan zo ver weg zijn in onze beleving. Het enige wat mensen rondom jullie kunnen doen is laten weten dat ze meeleven en bidden of God jullie Zijn genadige nabijheid wil doen ervaren. Fijn dat er hulp verleners zijn voor het een en het ander en goed dat jullie zo open zoveel anderen, ook via internet wilt laten meedelen in jullie zorgen. Ontroerd heeft het mij dat jullie een tijdje terug een fijne kaart aan mij stuurden i.v.m. met ziekenhuis opname.Nog hartelijk bedankt daarvoor. Met een hartelijke groet en sterkte gewenst voor jullie apart en als gezin. Met een hartelijke groet,
Iz. Born -
10 Maart 2011 - 07:46
Rianne Wassens:
Het is zo zwaar voor jullie. dag in dag uit worden jullie met alles geconfronteerd en er zijn geen vooruitzichten tot verbetering. Dan blijft het inderdaad overleven.
Gewoon even een knuffel van ons en heel veel sterke! -
10 Maart 2011 - 07:47
Femmy Heerlien:
Hallo Joke en Eric,
Heel veel strkte we denken aan jullie allemaal.
Een knuffel van ons allemaal -
10 Maart 2011 - 09:06
Jacqueline: