Woensdag 12 augustus, weer thuis! - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu Woensdag 12 augustus, weer thuis! - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu

Woensdag 12 augustus, weer thuis!

Door: Joke

Blijf op de hoogte en volg Dave

12 Augustus 2009 | Nederland, Monster

Lieve allemaal,
Vandaag zijn we teruggekomen van vakantie, 2 dagen eerder dan gepland, maar we vonden het mooi geweest en verlangden naar huis.
En nu ben je vast benieuwd hoe het ons is vergaan.....
We verbleven in Landal Stroombroek in Braamt, een mooi park met zwembad en meer.

Dave:
Het was een leuke vakantie. Er stond een ziekenhuis bed voor mij klaar alleen stond deze in de slaapkamer en onze ooms en tantes die er waren hebben hem verplaatst naar de woonkamer. Ik heb er heel wat uurtjes op gelegen en tv gekeken. Als ik een goede dag had ging ik soms 2 x een klein rondje op het park in de rolstoel. Ik ben ook 2 x wezen zwemmen, voor het eerst sinds maanden! Dat vond ik leuk. Ook ben ik 2 x naar het meertje geweest toen het heel warm was. Mijn moeder schrok toen ik ineens in mijn zwembroek achter haar in het water stond! Surprise! Verder ben ik een keertje mee geweest naar de markt. Verder bleef ik liever binnen in het huisje, buiten zitten vond ik minder want ik was bang van de wespen. Al met al vond ik het leuk om met vakantie te gaan maar ben ik ook weer blij dat ik thuis ben.

Emiel:
Ik had heel veel zin om weg te gaan. Toch was deze vakantie anders dan anders. Ik miste Dave heel erg. Hij was er wel bij maar normaal gaan we samen broodjes kopen, samen zwemmen, samen het park verkennen, samen vriendjes zoeken, samen meedoen aan activiteiten, samen ruzie zoeken, samen...... En nu moest ik veel alleen doen of alleen met papa of alleen met mama. Dat vond ik niet zo leuk.
Elke dag ging ik wel 1 of 2 keer zwemmen. Ook hebben we een paar keer in het meertje gespeeld, gevaren en gezwommen. Verder zocht ik vriendjes op het park, maar die gingen vaak met hun familie op stap zodat ze alleen 's avonds konden spelen. Mijn neefjes kwamen ook nog langs en dat vond ik super leuk. Ik vond het niet zo'n hele leuke vakantie, dit keer.

Donald:
Tja..... ik vermaak me overal. Elke dag, als de rest nog op bed lag, begon ik met het kijken van de film Free Willy. Verder ging ik vaak met Emiel mee naar het zwembad, spelen met mijn krokodil in het meer of lekker scheppen op het strand. Ook ijsjes eten vond ik leuk. Voor het eerst heb ik in een groot bed geslapen, dat ging goed. Ik had nog wel langer willen blijven.....

En wij:
Als je voor het eerst met een ziek kind op vakantie gaat weet je niet goed wat je kan verwachten. Je bereidt alles voor (bed, rolstoel, medicijnen, papieren etc.) en probeert er het beste van te maken. En wat gebeurt er dan..... juist die dingen die je niet kan inschatten zorgen voor spanningen en confrontatie. Al die gezonde kinderen die je om je heen ziet, al die gezinnen die dagjes weg gaan (zoals we zelf ook altijd deden), kinderen die hardop zeggen "die vent heeft een kale kop", mensen die je nakijken, Emiel die zijn draai niet kan vinden. Van 's morgens vroeg tot 's avonds waren we vaak "verdeeld". De één thuis bij Dave, de ander op pad met Emiel en Donald. Tussendoor samen eten en koffiedrinken, maar echt een ontspannen vakantie was het voor ons niet. Je bent constant de grenzen van Dave aan het zoeken zodat je ook eens met elkaar iets kan ondernemen. Dave zijn gezondheid blijft hetzelfde. Hij doet echt zijn best, de ene dag kan hij iets meer dan de andere, het spugen is ook nog niet voorbij. Het zwemmen was dan ook het hoogtepunt van de vakantie. Dingen als fietsen, de omgeving verkennen, dorpjes bezoeken, dierentuin of pretpark zaten er dit keer gewoon niet in. Wie weet een volgende keer.
Het was leuk om even in een andere omgeving te zijn maar we zijn heel blij dat we nu weer thuis zijn!

Liefs en tot horens,
Eric & Joke en de mannen

• 12 Augustus 2009 - 13:57

Marrie:

Lieve allemaal!

Wat fijn om weer wat van jullie te horen.
    Als je de verhalen van jullie en de kinderen lees doet dat me wel heel veel!
    Leuk voor je dave dat je hebt kunnen zwemmen:)

Nou ik kom binnenkort wel weer een keer langs.

Liefs xx

• 12 Augustus 2009 - 14:22

H.palland@chello.nl:

Fijn dat jullie toch nog even bent weggeweest ondanks alle zorgen die jullie hebben.

Fijn voor Dave dat hij even in een andere omgeving is geweest.

Met Marc en Sophie gaat het heel goed. Ze hebben in Oostenrijk ontzettend mooi weer.

Ze komen bij gezondheid vrijdag weer terug.

Groeten

Fam. H. Palland.

• 12 Augustus 2009 - 17:04

Tante Neline:

He ik dacht dat jullie morgen zouden thuiskomen maar vanavond zei dinande dat er al een stukje op de site stond dat jullie weer thuis waren gekomen hoop voor jullie dat de reis naar huis voorspoedig is gegaan
    wat zullen jullie allemaal vanavond lekker slapen in je eigen bed!
    geniet nog van je laatste vrije dagen eric want volgende week is dat over veel succes a.s. maandag met je nieuwe baan en jongens jullie nog een fijne vakantie. groetjes vanuit de dijk

• 12 Augustus 2009 - 17:18

Yolanda Hartman:

Hoi daar,

Fijn om te lezen dat het al met al goed is geweest om er even uit te zijn. Succes met de was en het weer "thuis" zijn. Hou jullie haaks.

Groetjes van de Hartmannen

• 12 Augustus 2009 - 18:53

Peter En Greta:

Beste allemaal,
    Welkom thuis! Fijn dat er weer een bericht is. Wij vroegen ons al wel af...... Hoe zou het met ze gaan? Maken ze hun vakantie vol? Hoe anders is een vakantie met zieke Dave en de 2 andere kids? Maar jullie hebben het gedaan! Ook al was het zwaar, zoals we lezen, deze vakantie had ook goede en verrassende momenten. Toch ook wel er ff uit in een andere omgeving, maar weer fijn terug op het vertrouwde honk!
    We wensen jullie het allerbeste toe.

• 12 Augustus 2009 - 19:12

Tante Joke & De Rest:

Lieve allemaal,

Dus jullie zijn weer aan de 's-Gravenzandseweg!!
    'k Was wel even verbaasd toen ik het vanmiddag hoorde! Heb je onze post nog meegenomen?
    Verschillende hoogtepunten hebben wij zelf met jullie meegemaakt in Braamt! 't Was leuk die bezoekjes ;-0!
    En nu weer even allemaal je draai vinden, thuis!!?

Voor vannacht: allemaal een heerlijk WELTERUSTEN in je eigen bed! Want dat is toch altijd weer het heerlijke als je thuis bent. Ik hoop echt dat dat jullie vannacht ook zo vergaat!

Liefs van [tante] Joke en alle andere Boersies van de Kersenlaan.

• 12 Augustus 2009 - 19:16

Berichtje Na::

Weet je wat dit ;-0!betekent in bovenstaand bericht?
    Dat moest dit ;-)! zijn!!

groetjes tante Joke

• 12 Augustus 2009 - 19:27

Juf Jessica:

Lieve allemaal,

Fijn om weer wat van jullie te horen. Goed dat jullie er even uit zijn geweest, maar kan me zo voorstellen dat het anders was dan anders en niet altijd mee viel. Toch maken jullie er het beste van en dat vind ik erg knap!
    Fijne vakantie nog thuis!

Veel liefs allemaal van juf Jessica

• 12 Augustus 2009 - 21:00

Cindy:

Hallo allemaal,

Fijn dat jullie weer thuis zijn. Ik kan mij best voorstellen dat het anders dan anders was, maar ja wat moet je er van te voren bij voorstellen?? In ieder geval zijn jullie er wel even uit geweest, andere omgeving.En hebben jullie genoten van de kleine dingen. Hoop dat jullie weer lekker slapen in het eigen bed en geniet nog van de laatste week vakantie.
    Groetjes van Ivo, Job, Fleur, Peter en Cindy

• 12 Augustus 2009 - 21:19

Corine:

Hallo allemaal,

Een bijzonder vakantie verslag.Aan de ene kant fijn om er even tussenuit te zijn, maar aan de andere kant ook zo confronterend.

Dave, jij blijft ook wel iemand van verrassingen, zomaar opeens in je zwembroek achter je moeder staan.Super tof dat je een paar keer hebt gezwommen.En weet je.....ik blijf ook het liefste binnen als er wespen in de buurt zijn!!
    (niet verder vertellen hoor)

Geniet nu maar weer van het thuis zijn, oost west,thuis best!

Tot gauw,

Groeten, Corine.

• 13 Augustus 2009 - 08:57

Anita:

Lieve allemaal
    Fijn om weer wat te lezen over jullie.Goed dat jullie er even tussen uit zijn gegaan met gemengde gevoelens welliswaar!Dan is het ook weer fijn om thuis te zijn in vertrouwde omgeving. Groetjes v d Ramdasjes

• 13 Augustus 2009 - 14:20

Juf Jolanda:

Hallo allemaal,wat fijn dat jullie weer thuis en toch hebben kunnen genieten...ondanks dat het allemaal anders is dan anders.
    Dave wat fijn dat je kon gaan zwemmen!! Nu weer lekker thuis! Lief, juf Jolanda

• 13 Augustus 2009 - 19:09

Diana Ponse:

hallo allemaal,
    ik kan me heel goed voorstellen dat in deze vakantie jullie dingen opvallen die je anders voor "normaal"neemt.
    maar het is erg fijn te lezen dat jullie er wel van hebben genoten.
    veel plezier nog allemaal,de dagen dat jullie nog "vrij"zijn, voor je het weet zitten jullie weer in het ritme van school,werk,enz.
    het is op zijn tijd nodig om eens lekker met zijn 4ren te zijn,waar dan ook.
    veel liefs en groetjes van Diana:P

• 13 Augustus 2009 - 20:07

Rianne Wassens:

Jullie verhaal over jullie beleving van de vakantie is zo herkenbaar. Fijn om er uit te zijn geweest. Ook voor de andere jongens, maar ook goed om weer in je oude vertrouwde omgeving te zijn. Ik hoop dat jullie de resterende vakantieweken verder nog een beetje kunnen bijkomen.
    En voor Dave: hopelijk komt de energie snel weer een beetje terug. Je bent een kanjer dat je zo je best doet!

• 16 Augustus 2009 - 09:04

Frank + Fam.:

Lieve allemaal,

Fijn dat het toch gelukt is er even met elkaar tussenuit te zijn. We begrijpen de dubbele gevoelen en kunnen ons ook voostellen dat jullie weer lekker thuis zijn.

Een hartelijke groet vanuit Zuid-Frankrijk. Ook hier denken we aan jullie en bidden voor je Dave!

Frank + familie

• 16 Augustus 2009 - 14:01

Juf Gera:

Hallo allemaal,

goed om iets van jullie te lezen en goed dat jullie er toch even tussen uit zijn gegaan.
    Nog een weekje en dan zit de vakantie erop...
    Tot gauw,

liefs juf Gera

• 16 Augustus 2009 - 19:42

Juf Heleen:

Ha Akkertjes,
    Wat fijn om te lezen dat jullie even er lekker uit geweest zijn. En dat het confronterend is wil ik goed begrijpen. Nu nog even weer lekker thuis, ook lekker.
    Wij zitten nog in een oververhit Spanje, Dave, de kaart zit op de bus.
    Volgende week zien we elkaar weer.
    Tot dan!!
    Zin om weer aan school te gaan denken? ;)
    Groetjes van Heleen

• 16 Augustus 2009 - 20:14

Rina:

Klopt, niets is meer zoals het was.
    Oost, west, thuis best?!
    Maar toch lekker er even uit geweest te zijn.
    Spreek ik ook voor mezelf.

Liefs van Rina.

• 17 Augustus 2009 - 09:12

Bergers:

Hoi allemaal,

Net als de anderen: goed om weer van jullie te horen! Fijn dat het goed is gegaan, en heel confronterend om vakantie op deze manier te moeten beleven. Heerlijk om weer thuis te zijn, denk ik!
    Groetjes van ons,
    Ronald, Thera, Anouk, Wouter en Fieke

• 19 Augustus 2009 - 07:16

Mariska V Eendenburg:

Lieve Eric en Joke,

Helaas begrijp ik jullie verhaal zo verschrikkelijk goed.
    Wij zijn 4 daagjes naar Limburg geweest en ik heb zo vaak gedacht als ik met de meiden alleen liep....van is dit mijn toekomst??? Loop ik volgend jaar ook alleen met de meiden???? En al die vrolijke gezinnetjes en jij zit daar dan met al je zorgen? Al die vragen gaan maar door je hoofd. En Ed heeft echt wel genoten van die dagen maar ik vond dat juist zo moeilijk...want ik gun hem nog jaren zulke vakanties. Maar helaas we weten het niet er is er maar 1 die dat weet en daar zullen we op moeten vertrouwen..

Maar het is gewoonweg verrekte (sorry hoor voor het woord) moeilijk om met iedereen maar vrolijk mee te doen...
    Ik was erg blij toen ik weer thuis was en in mijn eigen omgeving weer was....

En ik begrijp zo goed hoe moeilijk het voor jullie is om daar toch zogenaamd vrolijk vakantie te moeten vieren met al die gezonde kinderen om jullie heen. En toch moet je voor je andere twee jongens...

Sterkte en we moeten vertrouwen op God dat Hij alles in goede banen zal leiden wat de toekomst ook voor ons in petto heeft...

Liefs Mariska