Dinsdag 5 mei, gesprek radioloog
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Dave
05 Mei 2009 | Nederland, Monster
Het was misschien een beetje stil op de site....... dat had verschillende redenen. Allereerst heeft Dave een zeer stille (lees liggende) zondag gehad. Gelukkig kwam er nog een leuke dvd van een wedstrijd van zijn korfbalteam dus dat was nog een beetje afleiding. Bedankt allemaal!
Dave ligt dus bijna de hele dag, is regelmatig licht in zijn hoofd, heeft last van buikpijn en alles wat daarbij hoort enz.
Verder hebben wij gister voor het eerst sinds de bestralingen de radioloog gesproken, dit gesprek moesten we eerst even laten bezinken alvorens we iets op de site schrijven..... De klachten die Dave nu heeft zijn waarschijnlijk niet alleen van de bestralingen maar ook echt behorend bij de ziekte die hij heeft. De foto's van Dave zijn hoofd en rug liegen er niet om. De ziekte zit echt op heel veel plaatsen. Het bestralingsgebied nemen ze daarom zo ruim mogelijk maar of ze de cellen in zijn geheel echt weg krijgen is zeer de vraag...... Doel van de bestralingen is de ziekte, voor zover mogelijk, te stoppen, de cellen zoveel mogelijk te verwijderen en verder is het afwachten wat de toekomst brengt.....
Dave was bij dit gesprek maar laat het over zich heen komen en wil er verder niet teveel over praten (en denken). Wij kunnen alleen maar hopen en vertrouwen dat God de bestralingen zegent en Dave en ons door deze moeilijke en onzekere tijd heen helpt. Wat de toekomst brengt.... ons leven blijft in Zijn hand.
Morgen hebben Eric en ik een gesprek met de behandelend neuroloog, we hopen dan weer wat wijzer te worden.
Tot zover even,
Joke
05 Mei 2009 - 07:21
Martine:
Lieve allen,
Onze gedachten en gebeden zijn bij jullie.
Het machtigste wapen wordt door zeer velen ingezet voor jullie. Hij geeft hoop en moed. -
05 Mei 2009 - 07:22
Bart En Ilse:
Lieve Eric, Joke, Dave, Emiel en Donald,
We kunnen niet veel zeggen...weten gewoon soms de woorden niet!
We bidden met jullie mee!!
Liefs. -
05 Mei 2009 - 07:41
Fam.Nelis:
lieve Dave en fam.
We bidden met jullie mee. Heel veel sterkte toegewenst. -
05 Mei 2009 - 07:53
Willy:
Lieve Dave en familie
Wat krijgen jullie veel te verwerken! Elke keer heb je weer een sprankje hoop en dan krijg je weer een mokerslag te verwerken! Laten we met z'n allen er toch op hopen dat de bestralingen zijn effect zullen hebben. Heel veel sterkte allemaal!
Liefs Willy -
05 Mei 2009 - 08:12
Fam. Stolk:
We denken aan jullie en blijven voor jullie bidden! Dat is het belangrijkste wat we kunnen doen. Veel sterkte vandaag bij de bestralingen en morgen bij het gesprek dat jullie moeten gaan voeren. We leven met jullie mee. Hartelijke groeten vanuit Middelharnis. -
05 Mei 2009 - 08:17
Fam Van Geest:
Hallo familie vd Akker,
We werden erg stil na het lezen van jullie verslag.
We denken veel aan jullie en wensen Dave heel veel sterkte toen iedere dag als je weer naar de bestraling moet.
Dave we bewonderen je moed en doorzettings vermogen.
Ben en Corlene Gerrike Marinda Anne en Leendert
05 Mei 2009 - 08:20
Kees En Suze:
Lieve allemaal,
Wat maken jullie een moeilijk tijd door!Woorden schieten hier tekort.
Wij bidden voor jullie, dat is het enige wat we kunnen, maar het is veel.
Sterkte en groeten van Kees en Suze -
05 Mei 2009 - 09:00
Pieter En Jolanda:
Lieve Dave en ook je papa, mama en je broertjes,
De Heere is jouw herder en Hij zal je dragen door diepe dalen heen!
Liefs vanuit Leidschendam -
05 Mei 2009 - 09:09
Fam Boers (Nico):
Wat een heftig bericht, het is niet te geloven. Heel veel sterkte en ook wij bidden voor jullie voor betere tijden. -
05 Mei 2009 - 09:10
Wim En Sareke:
Lieve Dave en allemaal met dikke tranen in mijn ogen wens ik jullie maar zeker Dave sterkte toe lieve jongen wat maak jij (jullie ) veel mee . wij bidden voor je God's nabijheid toegewnst Liefs -
05 Mei 2009 - 09:12
Marrie:
Lieve Allemaal,
Ook wij blijven bidden voor jullie.
Sterkte,
Liefs
05 Mei 2009 - 09:33
Juf Jolanda:
Heb er geen woorden voor. Ik denk aan jullie. Ik bid voor jullie. Heel veel sterkte. Liefs, juf Jolanda -
05 Mei 2009 - 10:57
Lex V Bergenhenegouw:
Beste Dave,
Ik heb de foto's gekeken op jouw site. Ik vind je heel erg stoer hoor Ik weet niet of ik het zou durven met zo'n masker op. We denken allemaal aan jou en heel veel sterkte
Groetjes van Lex en Fam -
05 Mei 2009 - 11:41
Yadi:
een HELE DIKKE GROTE WARME BEREKNUFFEL van ons voor jullie allemaal -
05 Mei 2009 - 12:09
Simon En Ingrid:
Lieve allemaal
Wat hebben jullie veel moed en kracht nodig.
Jullie zijn in onze gedachten en gebeden.
Liefs van Simon en Ingrid -
05 Mei 2009 - 12:31
Tante Joke & De Rest:
Ook dit bericht treft ons weer diep. Begrijpelijk dat ook jullie dit eerst op je in hebben laten werken.
En Dave....na het lezen van het boekje van "Radio Robbie" begrijp ik dat er in jouw lichaam wel heel hard gestreden wordt. Het is wel heel goed en duidelijk beschreven hoor! Gijs maar ook de anderen hebben gespannen geluisterd! Ook begrijpelijk waarom je zo futloos bent.
Lieve Dave, Joke, Eric, Emiel en Donald, wij bidden jullie van harte Gods troostvolle nabijheid toe.
Veel liefs van de Boersies van de Kersenlaan.
05 Mei 2009 - 13:55
Juf Kloosterman:
Hoi Dave en familie,
We denken aan jullie, ons gebed is steeds voor jou, Dave.
Liefs, de juf. -
05 Mei 2009 - 16:43
Juf Jessica:
Lieve Dave,
Met tranen in mijn ogen lees ik dit bericht. Zo vervelend dat je je rot voelt en dan ook nog die onzekerheid over wat er nog komen gaat. Lieve Dave ( maar natuurlijk ook Eric, Joke, Emiel en Donald), ik wens jullie heel veel sterkte. Ik denk aan jullie.
juf Jessica -
05 Mei 2009 - 17:27
Rianne Taal:
Beste Erik en Joke en Dave en broertjes.
Zelf deze mail lezend in het ziekenhuis ivm nieuwe opname van Bastiaan schrik ik weer. Wat is het heftig toch, wat die dappere kerel van jullie mee moet maken.
De laatste dagen heb ik zelf veel aan onderstaand lied. Staat in de opwekkingsbundel. Ik wilde het gewoon even met jullie delen.
Op elk moment van mijn leven,
In voor of tegenspoed
Aanbid ik U mijn Jezus en dank u voor uw bloed.
Ik vind Kracht in U mijn Vader
Als ik heel dicht bij U ben
Mijn hart en mijn gedachten, worden warm als ik bedenk.
Vader U bent groot, U bent heilig, U bent liefde
Jezus u bent groot, U bent sterker dan de dood.
Vader deze dag geef ik mijzelf aan U
en ik zing met heel mijn hart: ik houd van U.
groet Rianne -
05 Mei 2009 - 17:46
De Moortjes:
Lieve allemaal,
Wat moeten jullie veel meemaken...We wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke, onzekere tijd! We bidden en hopen dat Dave de bestralingen vol mag houden en dat de slechte cellen vernietigd zullen worden.
liefs Marco, Kitty, Karen, Irene en Ruben -
05 Mei 2009 - 18:31
Alexander En Siska:
Beste allemaal,
We worden echt stil als we jullie bericht lezen. We wensen jullie veel sterkte toe en zijn in onze gedachten en gebeden bij jullie. Vertrouw op Hem, Hij is machtiger dan wij denken. -
05 Mei 2009 - 19:06
Juf Heleen:
Ha lieve,lieve Dave,
Wat heb je het zwaar,jongen.
Ik word er verdrietig van en leef erg met jou/en je ouders en broertjes mee. Al die onzekerheden en pijn is zwaar, Dave.
Ik hoop dat je,ondanks dat je er niet over praten wilt, wel kunt bedenken dat er heel veel mensen zijn die willen en hopen op beterschap voor je.
Onze gedachten gaan veel naar je.
Liefs Wibo,Heleen,Anne en Harm Drost.
05 Mei 2009 - 20:04
Hessel En Conny:
Lieve Dave, Eric en Joke,
We weten niet goed wat te zeggen... Wat hebben jullie het toch zwaar en Dave wat ben je toch een flinke jongen!
We wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke en onzekere tijd en de troost, kracht en nabijheid van de Heere God. We denken veel aan jullie en blijven voor jullie bidden!
Liefs van Hessel en Conny, Frank, Simone, Eline en Martine Post -
05 Mei 2009 - 20:07
Cora Sta-vd Kruijk:
Wat kan ik nog meer zeggen dan alle mensen al gedaan hebben.. Ik kan me alleen maar aansluiten: We bidden voor jullie, denken aan jullie, hopen van harte op zegen over de bestralingen en wensen jullie heel veel sterkte! Zet hem op Dave, volhouden hoor!
groeten van marcel, cora, jari en luca -
05 Mei 2009 - 21:19
Viola :
Hoi Dave
Er gaat zoveel door mij heen en tegelijkertijd weet ik niet wat ik zeggen kan... Ik weet wel dat je al je angst en verdriet bij de Here mag brengen en hij je wil dragen.
Lieve Dave, weet je wat ik zo troosvol vindt? Als jij even niet meer kunt of niet weet wat te bidden...dan zijn er zoveel anderen die voor jou bidden. Ik hoop dat jij dat ook zo mag voelen.
Liefs,
Viola,Ruud,Vincent,Thimo en Eline -
06 Mei 2009 - 07:02
Fam Van Der Ven:
lieve allemaal
we denken aan jullie en hopen dat de bestraling zijn werk goed doet.
Dave je bent een kanjer en je ouders erbij
veel liefs Hans Teonette Melanie Martijn -
06 Mei 2009 - 11:25
Corine:
Zoveel pijn en verdriet wat jullie moeten doorstaan met elkaar.We hopen en bidden vurig dat er verbetering mag komen.Wij kunnnen ten diepste niet doorgronden wat jullie doormaken.Het kan niet anders dan dat God jullie de kracht geeft deze weg te gaan.En weet je.. als je dreigt te vallen, staat Hij onder jullie met zijn sterke Vaderarmen om jullie verder te dragen!!
Heel veel sterke en God's troostvolle nabijheid toegewenst.
Veel liefs van Corine en de rest. -
06 Mei 2009 - 20:39
Gertine:
Beste Dave,
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen. Het is nog al wat, wat ik hier lees.
Hopelijk heb je je kunnen vermaken met de film van de D1.
Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe!
Liefs en een dikke knuffel Gertine -
13 Januari 2014 - 15:00
H.R.de.Kreij:
Lieve Joke,Erik, Emiel en Dave
Vanmorgen je reactie gelezen inzake het gesprek met de dokter over o.a.de anarexia.
Van nabij weet ik hoe moeilijk het is om daarvan af te komen.
Veel hangt inderdaad af van de instelling van Dave zelf of hij mee wil werken.
Het hele gebeuren is voor jullie een niet te beschrijven opgave.
Die kan alleen gedragen worden vanuit het geloof.
Dat Hij weet van alle moeiten en verdriet. We mogen het in Zijn Hand geven.
Uiteraard lost dat de problemen niet op, maar ze komen wel in een ander licht te staan.
God doet niets verkeerd. Alles heeft zijn bedoeling.
Ook al geloven we dat kunnen we er toch genoeg moeite mee hebben.
Maar Hij wil ons kracht naar kruis geven. Hij meet onze schouders.
In is hij in de nood niet het meest nabij.
Hij troost het hart, dat schreiend tot Hem vlucht.
Maar ondertussen vergt het heel veel van jullie, zeker ook als gezin.
Alle spanningen, die het met zich meebrengt als Dave thuis is
Zover we dat kunnen leven we met jullie mee zeker ook in ons gebed.
We kunnen wel meeleven maar niet meelijden.
Wij wensen jullie van harte sterkte toe in het pas begonnen jaar.
Jullie hulp is van de Heere, die hemel en aarde geschapen heeft en daardoor ook jullie God en Vader is.
Heel veel sterkte en hartelijke groten van tante Nettie en ome Huig.