Vrijdag 3 september, voor het eerst weer varen...
Door: Eric & Joke
Blijf op de hoogte en volg Dave
03 September 2010 | Nederland, Monster
De eerste schoolweken zitter er weer op en Emiel en Donald hebben hun draai een beetje gevonden. Dave gaat nog steeds 2,5 uur per dag naar school maar hij wordt wel door de taxi gebracht, dus dat maakt het voor mij iets gemakkelijker. Hij vindt het niet vervelend om naar school te gaan maar hij moet nog steeds erg wennen, vooral aan zijn klasgenoten. Iedereen heeft iets en dat vindt hij ook best confronterend soms. Komende week hebben wij onze eerste ouderavond op de Piramide, we zien er naar uit om ook de ouders van zijn klasgenoten dan te ontmoeten.
Emiel is begonnen met zijn dyslexie-behandeling. Best pittig, 6 dagen per week huiswerk erbij. Maar hij doet het (nog) zonder mopperen en natuurlijk belonen wij dit goede gedrag!
Als gezin krijgen wij sinds kort thuisbegeleiding. Iemand die met ons meekijkt en meedenkt om zaken die door de afgelopen moeilijke tijd wat zijn blijven liggen, weer op te pakken. Ook de jongens krijgen dan extra aandacht en dat vinden ze plezierig. Ik kan dus zeggen dat we het allemaal fijn vinden als ze komt!
Gisteren is Dave voor een MRI van zijn rug naar het ziekenhuis geweest. Het viel Dave niet mee dit keer, ondanks dat we vroeg van huis waren gegaan waren we iets te laat aanwezig. Deze stress in combinatie met de spanning voor het onderzoek (in zo'n nauwe tunnel is het nou eenmaal geen pretje) zorgden ervoor dat het in eerste instantie niet ging lukken. Gelukkig mochten we een poosje pauzeren en de 2e poging ging helemaal goed! Ik ben elke keer weer trots als hij na 45 minuten in die tunnel er toch weer rustig uitkomt... Over 2 weken volgt de MRI van zijn hoofd en eind september krijgen we dan de uitslag. Spannend....
En morgen? Morgen gaan we voor het eerst na het bootongeluk weer met zijn allen het water op! We doen mee aan een sloepentocht die speciaal voor zieke kinderen met familie wordt georganiseerd. De politie te water is er ook bij, dus dat geeft de jongens een veilig gevoel. Wij zijn benieuwd hoe we het allemaal zullen ervaren maar we hebben er nu vooral veel zin in om een dagje met elkaar te gaan genieten!
Een fijn weekend toegewenst!
Liefs,
Eric & Joke en de jongens
03 September 2010 - 14:45
Fam. Iz, Born:
dag familie,
Goed om weer op deze manier iets van jullie te lezen. Over het reilen en zeilen in huize Van den Akker. We zijn reuze benieuwd en wachten over een paar weken in spanning met jullie af over de uitslag voor Dave.We hopenm dat jullie veel plezier beleven aan het varen en wees er van overtuigd dat we van harte met jullie meeleven al kennen we elkaar niet goed.We hebben wel een gemeenschappelijke Kennis, die er bij is,bij zorg en zeur en zon en zegen en die te kennen is het beste. Met een hartelijke groet fam Born.
03 September 2010 - 14:47
Jacqueline:
He varen jullie morgen door het Westland? wij namenlijk ook, misschien zien we jullie, wij hebben een feestje op het water. Fijne dag morgen! -
03 September 2010 - 15:30
Maud Broere:
Heey dave (althans de schrijver).
Hoe gaat het met dave op zijn nieuwe school? Vindt hij het een beetje leuk?
bij ons gaat het ook wel goed(ik zat vorig jaar bij dave in de klas dat weten jullie denk ik wel)
we hebben nog steeds dave's fotolijstje bij het bord staan.
in de vakantie zat hij in de la... en toen vroeg iemand naar ht fotolijstje. Dus Dave we missen je heel erg..
groetjes Maud -
03 September 2010 - 18:37
Diane Van Lier:
Hallo allemaal,
Fijn om even wat van jullie te horen...
We denken aan jullie en wensen jullie een gezellig weekend.
liefs van ons 5 -
04 September 2010 - 16:52
Rebecca Van Dijk:
Hoi Dave en Ouders,
Via de site van de Vokk ben ik op de blog van Dave gekomen.
Jullie kennen mij niet, maar ik ben Rebecca van Dijk. Toen ik 11 was is er bij mij een hersentumor ontdekt, nu ben ik 18 en gaat alles hartstikke goed. Vorig jaar, toen ik 17 was, heb ik een stichting opgericht, Stichting Super Youth. Hiermee organiseer ik leuke dagen voor kinderen met kanker van 10 t/m 18 jaar. Deze dagen zijn alleen voor de kinderen.
Omdat Super Youth nog niet zo heel bekend is zoek ik kinderen op via het internet om hun te vertellen dat Super Youth bestaat, en dat als ze het leuk vinden ze zich aan kunnen melden voor één van onze dagen.
Er word in het 2e/3e weekend van September een dag naar de dierentuin, zoo parc overloon, georganiseerd voor kinderen met kanker van 10 t/m 13 jaar. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor deelnemers voor deze dag. Bij deze wil ik Dave uitnodigen voor deze super leuke dag.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@superyouth.nl, ik stuur dan zo snel mogelijk een aanmeldingsformulier terug.
Ik weet niet waar jullie wonen, maar het kan natuurlijk zijn dat de dierentuin dag helemaal uit de richting is. Geen nood, wij proberen 2 keer per jaar een dag te organiseren en dan elke keer in een andere stad zodat iedereen de kans krijg om een keer mee te gaan. Als wij de aanmelding binnen krijgen stoppen wij hem in onze administratie en als er dan een dag bij jullie in de buurt word georganiseerd krijgt Dave een uitnodiging.
Op www.superyouth.nl vinden jullie meer informatie over de stichting.
Hopelijk tot ziens.
Groetjes Rebecca van Dijk