Vrijdag 26 januari, Villa Pardoes is fantastisch!!
Door: Joke/Eric
Blijf op de hoogte en volg Dave
26 Februari 2010 | Nederland, Monster
Na een week Villa Pardoes zijn wij weer terug op ons Honk, en het is echt wennen, kunnen we wel zeggen....
Want wij zijn zo ENORM verwend afgelopen week, dat kun je eigenlijk niet beschrijven, dat moet je voelen!
Toch gaan we een poging wagen om jullie mee te laten genieten in onze ervaringen, maar nogmaals, het valt bijna niet te omschrijven.
Vrijdag kwamen wij, samen met 4 andere gezinnen, aan in Villa Pardoes, gelegen tegenover de Efteling. Dat deze dicht was, was totaal niet erg.... er viel zoveel te genieten, we misten het echt niet!
Alleen al het aanzicht van het prachtige gebouw, het warme welkom door een vrijwilligster, de entree en de vrolijke uitstraling van ons Safari huis bezorgden ons kippenvel (en tranen die Eric en ik heldhaftig wegslikte). Het was zo mooi, warm en overweldigend, dat dit allemaal voor ons beschikbaar was konden wij bijna niet geloven. Maar het was WAAR!
We kunnen niet alles noemen maar behalve ons luxe huis, geheel in Safari stijl ingericht, inclusief gevulde koelkast hebben wij binnen genoten van een heerlijk buffet, fijne gesprekken, spelletjes en speelgoed, een uitgebreid ontbijt, lieve vrijwilligers voor wie niets teveel was, knutseluurtjes, bingo, een optreden van Alexander, een rugmassage, tatoo's, schminken, voetreflex-massage, bubbelen in het bubbelbad en nog zoooo..... veel meer......
Buiten de Villa bezochten wij dierenpark De Beekse Bergen, de bowlingbaan, een subtropisch zwembad (helaas was dit niets voor Dave, veel te druk, hij is dus direct weer omgekeerd)de plaatselijke bakker om koekjes en broodjes te bakken, het pannekoeken restaurant. Kortom, wij hebben ons geen moment verveeld, beter gezegd, wij hebben allemaal ontzettend genoten!!!
Ook de lieve mede gasten die wij daar hebben leren kennen, hebben er aan bijgedragen dat deze week zo uniek voor ons is geworden. Emiel was al snel bevriend met Pim, zijn grote vriend. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds (te) laat waren ze samen. Hij mist hem nu zo erg dat hij geregeld zit te huilen.... dat zegt wel iets. Ook de lieve, gehandicapte, meiden Esmee en Anaïs hebben heel veel indruk op ons allen gemaakt. Wat kun je gehandicapt zijn en toch zoveel liefde en blijdschap uitstralen! Echt bijzonder, ook dit zijn Kanjers! Dit kun je bijna niet omschrijven, dit moet je echt voelen en zien!
Donald had een heel lief vriendinnetje...Juliette. Samen hebben ze heel wat afgespeeld op de glijbaan, in de zandbak, op de step, je kwam ze overal samen tegen.
Dave deed overal, zoveel als mogelijk, aan mee. En al werd het hem soms iets teveel dan verdween hij stiekem op de bank voor een dutje terwijl de rest gewoon doorspeelde. Hij heeft piano gespeeld, gek gedaan en vooral ontzettend genoten!
Zaterdag kregen wij "onverwacht" bezoek. Ome Ar en Oma stonden op de stoep! Een verrassing voor de jongens, die een uur daarvoor juist vroegen of ome Ar nog kwam, want dat zouden ze leuk vinden..... Nou, deze verrassing kwam dus echt op het juiste moment. Oma en Arjan mochten een dagje mee "voelen" hoe het is om in Villa Pardoes te verblijven en ook zij waren er van onder de indruk....net als wij.
We moeten stoppen met ons verslag maar kunnen er nog uren over doorgaan.
Tenslotte willen wij de lieve mensen bedanken die zo met ons meeleefden deze week. Met berichtjes, kaartjes, lollie's, boterkoek en chips, met plantjes en bloemen bij thuiskomst...het was allemaal hartverwarmend! Eén iemand willen wij bijzonder noemen....en dat is Juf Gera! Lieve Gera, bedankt voor je mooie, lieve, ontroerende en hartelijke kaartjes voor alle jongens, ook tijdens ons verblijf in Villa Pardoes. Een lievere juf voor Dave kunnen wij ons niet wensen!
Tot zover onze belevenissen.
Wij hopen dat jullie ook terug kunnen kijken op een fijne (vakantie)week.
Een heel fijn weekend toegewenst,
Liefs,
Eric, Joke en de jongens
26 Februari 2010 - 18:41
Diane Van Lier:
Lieve allemaal,
wat heerlijk dat jullie zo hebben kunnen genieten. Een fantastische ervaring en wat fijn dat er ook daar zulke lieve mensen om jullie heen waren.
Jullie hebben deze week verdiend!!
Hou dat fijne en heerlijke gevoel vast
liefs Eric, Diane, Frank, Lisanne en Joost -
26 Februari 2010 - 20:22
Kees En Suze:
Wat leuk dat jullie zo'n fijne week gehad hebben.
Dat is echt quality-time voor het hele gezin.
Op de foto's kun je zien dat jullie hebben genoten.
Heerlijk om op terug te zien.
Groeten van Kees en Suze -
26 Februari 2010 - 20:58
Anja Van Mill:
Lieve allemaal,
Wat fijn dat jullie zo hebben genoten de afgelopen week en dat Da ve met veel dingen mee kon doen. Mooie momenten om op terug te kijken en te koesteren.
Mooi dat zo iets bestaat als Villa Pardoes en de vrijwilligers die zich daarvoor inzetten.
We zijn nu geabonneerd op jullie emailbericht over de nieuwsbrief en lezen zo vaker Dave's site. We leven met jullie mee en bewonderen jullie moed en vertrouwen en merken dat God jullie vasthoudt!
Hartelijke groeten van Sebastiaan, Anja, Simone en Bastiaan. -
26 Februari 2010 - 20:59
Cindy:
Fijn dat jullie zo hebben genoten! Kunnen jullie nog vaak aan terug denken aan deze mooie momeneten. Wij zijn net terug uit Curacao, waar Ivo met de dolfijnen heeft gezwommen. Ook een super mooie ervaring.
Gezellig weekend.
Groetjes Ivo, Job, Fleur, Peter en Cindy -
26 Februari 2010 - 21:17
Michel En Caecilia:
Lieve familie,
Wat was het leuk en gezellig afgelopen week. Vanmiddag thuis natuurlijk alle foto's bekeken om nog even dat vakantiegevoel vast te houden.
Dave je ziet er top uit in je carnavalstenue met snor.
Juliette mist Donald wel hoor!
Groet van ons, Michel, Caecilia en de kids -
26 Februari 2010 - 21:23
Familie Post:
Lieve allemaal,
Wat leuk om te lezen dat jullie zo'n fijne vakantie hebben gehad. Het klinkt fantastisch, iets om op terug te kijken!! Wat heerlijk dat het met Dave ook aardig goed ging! En dan nu weer het leven van alle dag.. Veel sterkte. We denken aan jullie en bidden voor jullie.
Hartelijke groetjes,
Hessel en Conny, Frank, Simone, Eline, Martine -
26 Februari 2010 - 21:58
Wim En Sareke:
wat ontzettend leuk zo'n week genieten met elkaar .jullie hebben het echt verdiend mooie foto's een lieven Groet van ons Wim en Sareke -
27 Februari 2010 - 12:19
Juf Jolanda:
Lieve allemaal, Wat goed om te lezen dat jullie het zo geweldig hebben gehad!!! Jullie verdienen het!
Hopelijk kunnen jullie hier nog lang van nagenieten! Veel liefs, Juf Jolanda -
27 Februari 2010 - 12:47
Willy:
Hallo allemaal
heerlijk om te lezen dat jullie zo hebben genoten.
liefs Willy -
27 Februari 2010 - 13:17
Familie Van Der Kaay:
Hallo allemaal,
Wat fijn dat jullie zo genoten hebben van deze week, de foto`s zien er inderdaad heel leuk uit. Echt iets om nog heel lang van te genieten met elkaar. Fijn dat het met Dave ook best goed ging.
Nu weer het gewone ritme, we denken en bidden voor jullie.
27 Februari 2010 - 19:01
Kees Donders:
Hallo lieve Dave,Emiel,Donald en Pappa en Mamma.
Het was een hele eer om jullie te mogen ontmoeten. Ik ben erg onder de indruk van jullie geweldige uitstraling en incasseringsvermogen in het verleden. Ik hoop dat jullie nog lang zullen genieten van deze week bij Villa Pardoes. Ik vond het enorm gezellig met jullie kennis te maken en met Emiel en Dave te stoeien.
Donald is ook een heel gezellige vent, maar die heb ik te weinig gezien.
Ik wens jullie alle geluk en gezondheid in de wereld. Ik zal deze weblog blijven volgen dan kom ik te weten hoe het met Dave gaat.
Vrijwilliger Villa Pardoes Kees
27 Februari 2010 - 20:08
De Tangetjes!:
Wat heerlijk om te kunnen lezen dat jullie zo verwend zijn! En dat t goed en leuk was! Echt heerlijk voor jullie, jullie zijn met recht Kanjers!
Liefs van ons.... -
28 Februari 2010 - 08:49
Juf Jessica:
Lieve allemaal,
Na een week skieen dacht ik: even op de site van Dave kijken. En wat een mooi verslag kom ik tegen zeg.
Wat super dat jullie zo'n geweldige week hebben gehad. En wat een mooie foto's weer!
veel liefs, juf Jessica -
28 Februari 2010 - 09:58
Rina:
Wat fijn dat jullie zo'n bijzondere week hebben mogen beleven.
Om met plezier op terug te kijken...
Liefs van Rina. -
28 Februari 2010 - 15:24
Juf Gera:
Hallo lieve allemaal,
ik heb veel aan jullie gedacht deze week. Wat geweldig om te lezen dat het zó goed geweest is daar! Ik hoop dat jullie daar nog lang van na kunnen genieten!!
Dave, hoop je van de week in de klas weer te zien!!
Liefs juf Gera -
28 Februari 2010 - 15:47
Kees Donders:
Hallo Dave,
Ik vond je briefje vandaag in Villa Pardoes.
Ik vond het heel leuk dat je het briefje hebt geschreven. Ik zal het bewaren in mijn Villa Pardoes album.
Wie weet komen we elkaar nog een keertje tegen.
Villa Pardoes vrijwilliger Kees
28 Februari 2010 - 17:26
Michiel De Vries:
Beste allemaal,
Leuk dat jullie een vakantie hebben gehad in Villa Pardoes. Ik ben er zelf ook geweest met mijn gehandicapte zusje. Het is alweer 6 jaar geleden. Het is daar zeker verandert maar dat grappige gat in de kamer (foto)zit er nog steeds. Jullie hebben het echt VERDIENT. Ik hoop dat jullie nog lang kunnen nagenieten.
groetjes michiel -
28 Februari 2010 - 19:44
Leoni:
Wat klinkt dat goed zeg!
Tof dat het zo super was.
Leoni -
01 Maart 2010 - 14:18
Peter En Greta:
Hallo allemaal,
Wat fijn om te lezen en te zien op de foto's dat jullie zo'n fijne tijd hebben gehad. En nu maar na genieten!!! Het is jullie van harte gegund. Weer succes van de week toegewenst. Tuurlijk weer naar school en werk.
Hartelijke groeten van Peter, Greta en Fleur, Luuk xxxx -
01 Maart 2010 - 15:23
Megan:
Heeeey!
het was inderdaad heel erg leuk!
liefs Megan -
03 Maart 2010 - 17:05
Frank,Annette En Gab:
Wat fijn om te lezen dat jullie het zo leuk hebben gehad in Villa Pardoes. Leuke foto's!
Groetjes van ons -
10 Maart 2010 - 12:40
Villa Pardoes:
Lieve familie,
Wat ontzettend leuk en fijn om te lezen dat jullie zo van de week bij Villa Pardoes hebben genoten! Jullie hebben er samen met de andere gezinnen een hele bijzondere week van gemaakt! We waren blij dat we jullie mochten ontvangen…..en vertel de ervaring voort! Heel veel groetjes van mij en het gehele team Villa Pardoes!
Claire van der Weegen -
24 Augustus 2010 - 14:29
Marije Koelman:
Hoi lieve mensen, Ik ben aan het surfen naar ervaringen bij Villa Pardoes. Wij mogen met ons gezin (met 4 kids 9,7, en tweeling van anderhalf) ook een weekje naar de Villa. Ik krijg kippevel als ik jullie verhaal lees en heb tranen in mijn ogen bij een verhaal wat ik hiervoor op een andere site las. Ik ga het helaas niet droog houden weet ik nu al :-)
Fijn dat er zo'n plek bestaat!
Groetjes Marije