Vrijdag 5 november, van het een komt het ander.... - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu Vrijdag 5 november, van het een komt het ander.... - Reisverslag uit Monster, Nederland van Dave Akker - WaarBenJij.nu

Vrijdag 5 november, van het een komt het ander....

Door: Eric & Joke

Blijf op de hoogte en volg Dave

05 November 2010 | Nederland, Monster

Lieve lezer,
Na ons vorige berichtje is Dave nogal aan het "kwakkelen" gegaan. Hij voelde zich niet lekker, zag witjes en had het vooral HEEEEL KOUD! En de winter is nog niet eens echt begonnen...
Vorige weekend hebben we, in overleg met de arts, bepaalde medicatie verviervoudigd omdat dit misschien zou helpen om zijn temperatuur te verhogen, hij schommelde namelijk tussen de 34 en 36 graden en dat is niet al te hoog. Helaas hielp deze actie niet echt en na overleg met de neuroloog werd ons verteld dat zijn temperatuurcentrum in zijn hoofd (ik bespaar je alle medische termen) waarschijnlijk ook door de bestralingen wordt aangetast, dit zou voor deze klachten kunnen zorgen en in de zomer voor oververhitting. En ja, hier zijn helaas geen medicijnen voor. We zijn dus nu op zoek naar de juiste warmtedekens die hem kunnen verwarmen als hij het weer zo koud heeft. Nu voor Dave maar hopen dat het geen extreme winter wordt!

Als gevolg van deze klachten voelde hij zich de hele week geregeld niet lekker, kwam hij eerder thuis van school en had hij weer een abonnement op de "bank". Inmiddels gaat het wel wat beter en vanmiddag is hij even langs geweest op zijn oude school, dat vond hij leuk. Nu ligt hij op bed zodat hij misschien vanavond nog naar de club kan, dat vindt hij altijd erg leuk dus daar gaat hij voor!

Morgen hopen wij naar een symposium van de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker te gaan, altijd interessant maar ook o zo confronterend..... Je word je dan altijd weer zo bewust van alle consequenties die deze vreselijke ziekte met zich meebrengt en dat is vaak moeilijk en verdrietig. In het begin van Dave zijn ziekzijn gaat alle aandacht uit naar behandelen en overleven. Je wordt dan geleefd. Nu dit deel achter de rug is en je eigenlijk het "gewone" leven op zou willen pakken, worden we dagelijks meerdere malen geconfronteerd met alle gevolgen van de ziekte cq. bestralingen. En dat is moeilijk en verdrietig misschien nog wel moeilijker dan de eerstgenoemde periode.

Ook deze week is er toch weer iets leuks te melden, gelukkig maar! Dave heeft een wens ingestuurd naar Careijn t.g.v. de week van de chronisch zieken. Zijn wens is uitgekozen en wordt gerealiseerd! En wat die wens is???? Hij wil graag met zijn broers naar Plopsaland in Coevorden. Daar gaan we dus in de kerstvakantie naartoe. Een leuk vooruitzicht!

Een fijn weekend toegewenst allemaal!
Eric & Joke en de jongens

• 05 November 2010 - 16:49

Gertine:

Wat een nare week! Gelukkig toch nog iets leuks om naar uit te kijken! Hopelijk wordt dat weer gave dag!
    Suc6 met het overwinnen van de kou!

Liefs Gertine

• 06 November 2010 - 17:15

Rina:

Hoi luitjes,
    Hoop dat de deken er snel komt voor Dave.
    En Dave, wat leuk dat je met je broers naar Plopsaland mag!
    Dat is zeker iets om naar uit te kijken.
    Warme groetjes van Rina.

• 08 November 2010 - 07:18

Yolanda Hartman:

Hoi Joke,

Voor wat betreft dat heel koud; is thermo ondergoed een idee voor Dave?!
    Hou jullie haaks,
    Groet Yolanda

• 09 November 2010 - 07:26

De Tangetjes:

Hoi allemaal,

soms wil ik wat schrijven, maar weet ik niks.....!
    wat moet ik schrijven?
    we denken aan jullie, ook in gebed.
    liefs,
    Nicoline

• 10 November 2010 - 21:35

Neline:

He dave je fotolijstje staat ingepakt klaar voor de kraamparty nu maar hopen dat ze het leuk vinden nou hier heb ik al een hoop complimentjes gekregen. kan je ook zo`n lijstje maken voor een bruidspaar????[dus zonder baby] ik hoor het wel van je.
    wel erg leuk dat jullie met z`n allen naar Plopsaland gaan is dat een dag of hoort daar ook nog een nachtje bij?
    Maar eerst hebben we nog 5 december je weet wel dan is die oude man in die lange rode jurk jarig ook weer leuk om naar uit te kijken. nou veel plezier op school en de groetjes aan allemaal

• 15 November 2010 - 22:38

Aad Van Noordt:

Hoi neef,(zo blijf ik je nu maar noemen)
    ik heb weer is op je site gekeken. Omdat Saar bij Donald in de klas zit word ik weer wat meer met jullie als gezin geconfronteerd. Zoals je moeder ook schrijft, eerst ben je gericht op herstel en nu moet je weer de draad oppakken van het gewone leven.
    Dat valt niet mee!!
    We denken aan jou en je familie.
    Hopelijk wordt het een warme winter maar morgen belooft een koude dag te worden, misschien inderdaad thermo-ondergoed aan, als je iets uit wilt proberen laat je moeder het maar zeggen. Wij hebben een hele collectie in huis omdat we dat dragen tijdens het hardlopen.Nou neef, sterkte gewenst, groetjes van Aad, de moeder van Saar